Tisková zpráva o.s. Legalizace.cz: Legalizace konopí má v Praze 3 zelenou

Ve středu 26. března 2014 odsouhlasila rada městské části Praha 3 žádost sdružení Legalizace.cz o poskytnutí parku Parukářka pro konání 17. ročníku Million Marihuana March 2014. Každoroční poklidná demonstrace za legalizaci konopí, která se letos uskuteční 10. května, tak opět vyvrcholí kulturně vzdělávacím happeningem na pražské „trojce“.

Navzdory zamítavému stanovisku vzešlému ze zasedání bezpečnostního grémia starostky Prahy 3, ing. Vladislavy Hujové z TOP 09, konání happeningu nakonec podpořili zastupitelé nejen ze Strany zelených a ČSSD, ale i ostatní zastupitelé z TOP 09. Značnou zásluhu na tomto výsledku si připisuje i Česká pirátská strana, která se výborně zhostila úkolu politických lobbyistů.

Letošní demonstrace, která začne průvodem z Karlova náměstí, nabídne v parku kromě dvou hudebních pódií i politickou diskuzi High@park, ve které představí kandidáty vybraných politických uskupení ve volbách do Evropského parlamentu.

Pražská verze Million Marihuana March je součástí celosvětové demonstrace za legalizaci konopí, která se každoročně koná ve více než dvou stovkách měst po celém světě a je největším projevem nesouhlasu s kriminalizací konopí a jeho uživatelů u nás.

Letošní demonstrace reaguje především na přetrvávající nesmyslnou represivní drogovou politiku vůči pěstitelům a uživatelům konopí pro osobní potřebu a nesouhlasí s legislativním paskvilem legalizace léčebného konopí, který do dnešního dne nezajistil nemocným a seniorům ani gram léčebného konopí. V neposlední řadě pak odmítá tolerovat bezprecedentní loňské zátahy policie proti majitelům growshopů a květinářství, kteří se prodejem semínek konopí a květináčů na jednom místě měli údajně dopustit vykonstruovaného trestného činu šíření toxikomanie.

Sdružení Legalizace.cz se kromě organizování demonstrace za legalizaci konopí věnuje především osvětové činnosti, spolupráci se zahraničními organizacemi a projektu Semínka seniorům, v rámci kterého zasílá zdarma semínka léčebného konopí všem dospělým lidem, kteří o ně projeví zájem.

„Pokud chtějí zákonodárci skutečně efektivně bojovat s možnými negativními dopady užívání konopí, nechť začnou ukončením konopné prohibice, která nejenže podporuje černý trh a kriminální prostředí, ale navíc se zakládá na předsudcích a na zastaralých a zkreslených informacích,“ uvedl k současné legislativní situaci ohledně konopí Robert Veverka, předseda sdružení Legalizace.cz.

Kontakt:

Robert Veverka, tiskový mluvčí, předseda Legalizace.cz, tel.: +420 773 691 561