Cannafel

Připravte si s námi vynikající konopný falafel!

Ingredience:

  • 200 g cizrny
  • 1,5 g sušeného konopí
  • 1 g hašiše
  • 50 g rostlinného másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • hrst čerstvé petržele
  • 2 lžičky sušeného koriandru
  • 5 lžic kukuřičné mouky
  • 1 lžička tahini
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý římský kmín
  • sůl a pepř
  • kukuřičná strouhanka

Postup přípravy na cca 10 placiček:

Přes noc namočenou cizrnu rozmixujeme s cibulí, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, najemno nasekané sušené konopí, koriandr, tahini, sezamová semínka a důkladně promícháme. Poté zahustíme moukou a přidáme olivový olej. Rozpustíme 50 gramů rostlinného másla. Nahřejeme hašiš, nadrolíme ho a rozpustíme v „másle“, které ještě zatepla v tekuté podobě vmícháme do těsta. Dochutíme kmínem, solí a pepřem.

Ze vzniklé hmoty tvarujeme stejně velké placičky, které obalujeme v kukuřičné strouhance. Ty buďto smažíme na pánvi dozlatova na troše rostlinného oleje, nebo pečeme v troubě. Podáváme s čerstvou zeleninou a hummusem či s guacamole nebo namáčíme do domácí rostlinné tatarky.

Domácí rostlinná tatarka

Ingredience:

  • 100 ml sójového nápoje
  • 200 ml oleje
  • 1 menší nakládaná okurka
  • ½ menší cibule
  • 1 zarovnaná lžička mletého pepře
  • špetka soli
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • Ve vysoké nádobě smícháme olej se sójovým mlékem a tyčovým mixérem vyšleháme do hustší hmoty. Poté přidáme najemno nasekanou okurku a cibuli a zbylé ingredience a znovu zapulzujeme mixérem. Necháme chvíli odpočinout v lednici pro větší zhoustnutí. Poté s láskou podáváme.

Zdroj: magazín Legalizace č. 39

POŠLI TO DÁL

DISKUZE K ČLÁNKU

Vložte prosím komentář!
Vyplňte prosím své jméno